Web Hosting Forum | Lunarpages

Author Topic: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass  (Read 4564 times)

Offline TigerAero

  • Intergalactic Superstar
  • *****
  • Posts: 196
    • X13: The Xeno Society
Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« on: September 10, 2014, 09:38:05 AM »
Or, maybe it was written to be like that, not sure.

But, here's the HTML displayed just now when I typed in the wrong password:
Code: [Select]
Password incorrect - <span class="remove">xxxUsername<span>
X13: Xeno Society
Have the will to change the world. #x13

Offline MrPhil

  • Senior Moderator
  • Berserker Poster
  • *****
  • Posts: 6207
Re: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« Reply #1 on: September 10, 2014, 09:56:11 AM »
Yeah, I've seen that too. Usually, refreshing the page will get rid of it. An admin should report it to Simple Machines Forum, as it appears to be a minor bug in their code (possibly being served as non-HTML text?). I haven't bothered to look any deeper into it, as it's not a show-stopper.
Visit My Site

E-mail Me
  
-= From the ashes shall rise a sooty tern =-

Offline TigerAero

  • Intergalactic Superstar
  • *****
  • Posts: 196
    • X13: The Xeno Society
Re: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« Reply #2 on: September 10, 2014, 04:12:35 PM »
Yeah, I've seen that too. Usually, refreshing the page will get rid of it. An admin should report it to Simple Machines Forum, as it appears to be a minor bug in their code (possibly being served as non-HTML text?). I haven't bothered to look any deeper into it, as it's not a show-stopper.

If it helps, I think it's due in part to the parser.

When I pasted the code between my code brackets, I had to manually type in the less then and greater signs as it copied in the HTML-entity codes,
Code: [Select]
&lt; and &gt;

And reading your response, you may have just said the same thing I fumbled around trying to type lol. Come on MrPhil, bring it in close...  :hug: Bahahaha.
« Last Edit: September 10, 2014, 04:14:38 PM by TigerAero »
X13: Xeno Society
Have the will to change the world. #x13

Offline MrPhil

  • Senior Moderator
  • Berserker Poster
  • *****
  • Posts: 6207
Re: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« Reply #3 on: September 10, 2014, 05:46:02 PM »
Yeah, they pass an error message containing some HTML to log_error(), which disables all HTML by replacing < and > with entities. The message gets stashed in the database, and some time later gets displayed. At any rate, typical SMF quality -- someone wrote the error message assuming that HTML would be honored, and didn't bother to test it. Don't waste your time complaining about it -- SMF is good about keeping up with security fixes, but forget about getting bugs fixed, especially if they aren't critical.
Visit My Site

E-mail Me
  
-= From the ashes shall rise a sooty tern =-

Offline TigerAero

  • Intergalactic Superstar
  • *****
  • Posts: 196
    • X13: The Xeno Society
Re: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« Reply #4 on: September 10, 2014, 06:29:37 PM »
Yeah, they pass an error message containing some HTML to log_error(), which disables all HTML by replacing < and > with entities. The message gets stashed in the database, and some time later gets displayed. At any rate, typical SMF quality -- someone wrote the error message assuming that HTML would be honored, and didn't bother to test it. Don't waste your time complaining about it -- SMF is good about keeping up with security fixes, but forget about getting bugs fixed, especially if they aren't critical.

Me complaining:  :whip: :whip: :whip:

 :D
X13: Xeno Society
Have the will to change the world. #x13

Offline gavind

  • Spaceship Captain
  • *****
  • Posts: 100
Re: Admins/Mods: Weird error/issue on wrong pass
« Reply #5 on: September 21, 2014, 04:08:05 AM »
I guess let's hope that the next version update will solve things including this.

 

Share |